• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Aarhus Universitetshospital
  • Du er her:
  • Cases

Sundhedsfremmende appetit på livet

Projektet har til formål at udvikle teknologiske og kommercialiserbare løsninger, som kan identificere og afhjælpe ernærings- og trivselsmæssige udfordringer blandt patienter og køkkenmedarbejdere på sygehuse og hospice.

I henhold til Sundhedsstyrelsens lovkrav om screening og ernæringsbehandling, som resultat af den enkelte patients ernæringsprofil, kræves en målrettet ernæringsindsats. Her ønskes det, at medarbejderne bliver innovative og skaber
kompetenceudvikling og videndeling blandt det sundhedsfaglige personale.

Projektets delmål:

  1. intensivere madomsorgen for at øge næringsstofindtagelsen og dermed optimere indsatsen for at forbedret rekonvalescens forløb.
  2. undersøge og forbedre medarbejdernes trivselsprofil, såvel den fysiske som den psykiske.
  3. sikre troværdighed ved, at der er sammenhæng mellem på den ene side medarbejdernes rådgivning og køkkenets madtilbud og på den anden side den modtagende part: patienterne. Og hvor personalet tager ansvar for egen ernæring for også at opnå troværdighed.
  4. udvikle nye fødevareprodukter til forskellige patienters behov. Det kan være specifikke fødevarer, som fremmer spytproduktionen. Dette ønskes efter mange operationer, hvor munden ofte bliver tør.

Det centrale værktøj for at opnå dette og projektets endelige produkt bliver en Applikation i samspil med pjecer og andet trykt materiale. App’en indrettes sådan at der er en del til ”før og efter indlæggelse”, ”under indlæggelse” samt til ”vægttab”.

Den del der er målrettet patienten før og efter indlæggelse vil fx sørge for, at patienten fortsætter med sund ernæring, hvortil der vil være indkøbsguide, måltidsalarm, opskrifter, støttefunktion til væskeindtag samt hospitalets anvisninger. 

Den del af App’en målrettet patienten under indlæggelse vil forsyne patienten med viden om dagens menu og madens proces i køkkenet. App’en skal via en videoblog fungere som køkkenets ansigt udadtil, hvor køkkenmedarbejderne kan fortælle om køkkenets filosofi og på den måde skabe interaktion mellem patient og køkken. Ligeledes kan patienterne give deres mening til kende ved fx at meddele køkkenet om hvad oplevelsen af dagens ret har været.

Et vigtigt element i patienternes behandling er madens kvalitet og sundhedsfremmende egenskaber. Madens egenskaber for patienten ønskes koblet sammen med køkkenmedarbejdernes livsstil, for at forebygge livsstilssygdomme som f.eks. diabetes-2 og hjerte-kar-sygdomme. Jo mere raske vi er, desto mere motiveret er vi for, at skabe og formidle viden om madens helbredende egenskaber til patienten.

Den sidste del som er til vægttab, vil være både til patienter og medarbejdere. Denne skal indeholde forslag til korrekt ernæring, vægttabsmenuer, gode råd m.m.

Det samlede produkt som udkommer af dette projekt, forestilles at kunne sælges til andre sygehuse i både ind og udland. Ligesom det forestilles på sigt at kunne sælges til kantiner.

Kontakt

Aarhus Universitetshospital

Bente Sloth
Cheføkonoma Aarhus Universtitet 
bente.sloth@aarhus.rm.dk

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?