• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Aquapri Denmark
  • Du er her:
  • Cases

Luksus ørredrogn året rundt

AquaPri er en familieejet virksomhed med mere end 100 års historie i den danske fiskebranche, og selvom langt størstedelen af virksomhedens produkter nu sælges i udlandet, foretages al produktion stadig i Danmark. Det gælder også AquaPris eksklusive ørredrogn, som bl.a. er efterspurgt på traditionelle rognmarkeder som Rusland og Japan. Rognen er af høj kvalitet og kan forædles til ørredkaviar, hvilket er et udpræget luksusprodukt.

Der er stadig et stort uopdyrket, globalt marked for ørredkaviar, som følger den stærkt voksende sushi-trend. Denne ses specielt i form af sushi-restauranter i verdens metropoler, men også andre steder i turistindustrien som fx i cruiseline-sektoren og i detailsektoren (herunder danske fiskehandlere).

Markedsmæssigt finder man både ørredkaviar i traditionelle EU-markeder og i de nye BRIK-lande. Der er stor efterspørgsel efter opdrættet ørredkaviar af høj kvalitet og dermed voksende markedspriser på alle markeder. Dette skyldes delvist sushi-trenden, men også den reducerede mængde af kaviar fra havet, hvilket giver øget efterspørgsel på den opdrættede kaviar.

Der er imidlertid en række udfordringer ved produktion af kaviar, ikke mindst at den er meget sæsonpræget. Tidspunktet for, hvornår rognen er moden og dermed klar til at blive fjernet fra fisken, følger nemlig en naturlig biologisk rytme og foregår traditionelt på faste tidspunkter i perioden fra november til april. Hertil kommer, at rognens kvalitet og konsistens varierer i løbet af sæsonen.

Dette projekt har derfor til formål at udvikle et højkvalitetsprodukt baseret på ørredrogn, som har øget holdbarhed, og som kan forarbejdes gennem hele året. Det vil medføre øget værdiskabelse, fordi kaviaren så kan sælges hele året rundt og ikke kun fra november til marts.  Det vil igen give mulighed for afsætning til nye markedssegmenter, både i Danmark og i udlandet. Projektet skal bl.a. gennemføre nye metoder til kvalitetsdifferentiering, undersøge fryseteknikkers indflydelse på færdigvarekvaliteten og afprøve emballagens evne til kvalitetsbevarelse. 

Bevaring af højkvalitet samt lavtemperaturindfrysning og fryselagring stiller særlige udfordringer til emballagens udformning, modstandsdygtighed og beskaffenhed og nødvendiggør specialviden om emballage og emballeringsudstyr. Projektets samarbejdspartner er derfor Bunzl Distribution Denmark A/S, som er i besiddelse af knowhow og viden om de fleste emballeringsløsninger og kan bidrage med input og emballage og udstyr til et forsøgsdesign, som skal anvendes til afdækning af den optimale emballageløsning.

Højmarklaboratoriet A/S er tilknyttet projektet som ekstern bistand og skal bidrage med projekterfaring, knowhow omkring fiskekvalitet og analysekendskab. Laboratoriet har mere end 10 års erfaring fra deltagelse i projekter omkring udnyttelse af lavtemperaturfrysning i fiskeindustrien.

Kontakt

AquaPri Denmark

Henning Priess
Direktør

www.aquapri.dk

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?