• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / ASIROS
  • Du er her:
  • Cases

Bioaktive plantestoffers anvendelse som fødevareingredienser

Projektet har sit afsæt i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris rapport fra 2002 samt en rapport fra DTU Fødevareinstituttet i 2007, som begge gør rede for, at jo større indtag af frugt og grønt, jo lavere risiko er der for en række sygdomme. Det har været Asiros’ ønske at finde aktive stoffer i frugt og grønt med henblik på at udvikle fødevareingredienser, der kan bidrage til forebyggelse og bedring af menneskers sundhedstilstand. Projektet er målrettet markedsklargøring af en fødevare i form af en juicelignende drik til fremning af sårheling.

Morten S. Weidner, direktør i Asiros, har tidligere haft stor succes med funktionelle fødevarer, bl.a. ingefærprodukterne Zinaxin og Zingiberin, som i dag sælges globalt. Asiros beskæftiger sig med kemisk oprensning, identifikation og virkninger af aktive plantestoffer med henblik på udvikling af nye ingredienser til fødevarer og healthcare-produktion.

Planter består af nogle grundlæggende makromolekyler, som udgør og vedligeholder planternes form og struktur. Planter producerer samtidig en række små molekyler, som har andre væsentlige funktioner i planterne, fx beskyttelse mod UV-lys og mikroorganismer. Disse små molekyler kaldes sekundære metabolitter og har stærkt varierende kemisk struktur. Det anslås, at der findes millioner af sekundære metabolitter, og at under 5% af disse overhovedet er kendt eller identificeret, selv i almindelige fødevarer som bær og grøntsager.  Det er velkendt, at sekundære metabolitter som fx polyfenoler kan have gavnlige helbredsmæssige virkninger.

Asiros identificerer og udforsker familier af disse sekundære metabolitter ved at oprense dem og undersøge deres biologiske virkning. Asiros skaber på baggrund af sine opdagelser helt nye terapeutiske koncepter inden for funktionelle fødevarer.

Asiros anvender avancerede computermodeller til at identificere interessante stoffer og såkaldte terapeutiske targets. Disse computermodeller (in silico-modeller) er et højteknologisk computersimulationsredskab, som anvendes med stor succes i den globale farmaceutiske industri, hvor man har meget stor erfaring i at simulere koblinger af stoffers struktur med deres binding til bestemte proteiner, fx enzymer i kroppen, som har forudsigelige biologiske effekter inden for sundhed og sygdom. Hermed bliver det muligt at forudsige, om bestemte stoffer vil være aktive inden for bestemte terapeutiske områder.  Asiros har stor ekspertise inden for anvendelse af disse avancerede værktøjer og anvender dem til at optimere udvælgelsen af såvel stoffer, som det er interessant at oprense, samt identificere enzymatiske targets, hvis effekt det er værd at undersøge stoffernes virkning på i laboratoriet, dels i dyreforsøg og humane kliniske studier.

Omdrejningspunktet for projektet er ekstrakt fra bær i Ribes-familien, som bl.a. omfatter stikkelsbær, solbær og ribs. På basis af denne forskning har Asiros udviklet Ribestinol®, som er et bærekstrakt, som indtages i flydende form, og som har vævsreparerende egenskaber.

Projektets formål er at markedsklargøre Ribestinol® til markedsføring. Skalamæssigt er projektet målrettet det globale marked for funktionelle fødevarer og i første omgang EU.

 Asiros’ patentrettigheder ventes at give Asiros eneret til de aktive stoffer i Ribestinol.

Til projektet er der inddraget flere samarbejdspartnere, herunder R2 Food Production A/S og Bispebjerg Hospital. Sårhelingsmetoden, som dette produkt kan tilbyde, er helt ny, samtidig med at markedet for produkter til sårheling er stort. Derfor spås dette produkt at have rigtig gode fremtidsudsigter.

Ingenuity from nature.

Kontakt

Asiros A/S

Morten Sloth Weidner
Adm. Direktør

Ida Sloth Weidner 
Projektleder og Forskningsdirektør

www.asiros.com

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2981 5351
Mail: aph@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?