• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Aurion
  • Du er her:
  • Cases

Ny bearbejdningsmetode af glutenfrie afgrøder

Der er i disse dage et klart øget fokus på glutenfrie produkter, ligesom også antallet af glutenfrie produkter på supermarkedshylderne er stigende, men det er dog stadig langt fra et stort udvalg, der er af denne type fødevare. Vil man ud over det glutenfrie også gerne have, at produktet er økologisk, er udvalget endnu mere begrænset. Disse forhold gør sig ikke kun gældende i Danmark, men også i flere andre lande.

Aurion, som er en af spillerne inden for denne fødevaregruppe, ønsker med dette projekt og støtte fra Future Food Innovation at finde en ny processing af økologiske, glutenfrie afgrøder (boghvede og hirse) med henblik på øget afsætning af nye typer økologiske, glutenfrie produkter.

Der er helt klart et voksende marked for glutenfrie produkter, som vinder større og større indpas på hylderne i de helt almindelige dagligvarebutikker både i Danmark og i andre lande.

Aurion, der hovedsageligt er kendt for deres mel- og kornprodukter af de gamle kornsorter, er med støtte fra Future Food Innovation gået i gang med at undersøge, hvordan det vil være muligt at forarbejde og afskalle glutenfrie afgrøder som boghvede og hirse. Det er i dag en proces, der ikke er mulig, da der ikke findes forarbejdningsvirksomheder i hverken Danmark eller Skandinavien, som kan forestå denne proces. Dette projekt vil derfor være det første til at kunne håndtere en sådan proces.

I projektet er der flere aspekter. For det første vil landmanden kunne dyrke disse afgrøder, særligt boghvede, da der rent faktisk vil være en afsætningskanal for disse i Danmark. Dernæst vil forarbejdningsmuligheden i Danmark nedsætte importen af udenlandske produkter samtidig med, at det vil kunne give en fødevaremæssig sikkerhed for produkternes kvalitet.

Udover primærlandbrugets mulighed for nu at dyrke disse afgrøder samt sikkerhed for produkternes kvalitet vil Aurion have mulighed for at udvide deres sortiment inden for glutenfrie og økologiske produkter og tilbyde et større sortiment til glutenallergikere og glutenintolerante personer. Dette ikke kun gældende for det danske marked, men lige ledes vil produkterne kunne eksporteres og afsættes på det europæiske marked.

Kontakt

Aurion

Brian T. Nybo
brian@aurion.dk

www.aurion.dk

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?