• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Ausumgaard
  • Du er her:
  • Cases

Gårdbutik og lokale råvarer med innovation for øje

Ausumgaard er en herregård beliggende i det vestjyske mellem Struer og Holstebro. Her har de som de fleste andre gårdbutikker et beskedent sortiment af produkter, som ligger inden for kategorierne mel, kød og tilbehør.

Med dette projekt og støtte fra Future Food Innovation ønsker Ausumgaard dog at nytænke konceptet ’gårdbutik’, så der i produktudviklingsprocessen bliver inddraget mere innovation, ligesom der også er et ønske om at inddrage eksperter på flere relevante områder. Det ses jævnligt i større virksomheder, at innovation og eksperter er en del af udviklingen, men det er dog til dato sjældent set i forbindelse med en gårdbutik.

Projektet skal bidrage med en strategisk udvikling samt konkret produkt- og sortimentsudvikling. Hele vejen igennem skal høj kvalitet, høj autencitet, faglig viden og convinience for forbrugeren være omdrejningspunktet for produktudviklingen. Målet er at udvikle flere fødevarer af høj kvalitet, som kan skille sig ud og afsættes på andre parametre end pris.

Produktionsproces, fødevaresikkerhed og holdbarhed skal ligeledes under kærlig behandling af relevante specialister, ligesom der vil ske en overvejelse om, hvorvidt Ausumgaard i sig selv er i stand til at udvikle et stort nok sortiment med en oplevelse af helhed, eller om det vil gavne at etablere samarbejder med andre lokale producenter.

Til dette projekt er der udover støtte fra Future Food Innovation indgået partnerskab med bl.a. CF Kitchen, eGastro/Slagter Mortensen fra Lemvig, Uddannelsescenter Holstebro og Erhvervsakademi MidtVest. Alle tre for at støtte og assistere på forskellige områder igennem projektet.

Sideløbende med dette projekt har Ausumgaard arrangeret en workshop med midler fra Future Food Innovation. Formålet med workshoppen var at udvikle en række konkrete brugbare koncepter og prototyper på udvalgte produktidéer.

Ausumgaard har siden workshoppen færdigudviklet en række af prototyperne - kort tid efter stod tre tapenader klar, og man gik efterfølgende i gang med at færdigudvikle en række grilludskæringer af Ausumgaard-velfærdsgrisen.

Kontakt

Ausumgaard

Kristian Lundgaard-Karlshøj
kristian@ausumgaard.dk

www.ausumgaard.dk

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?