• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Herrens Mark
  • Du er her:
  • Cases

Rødkløverekstrakt – plantebaseret økologisk behandlingsmetode mod knogleskørhed

Accepter marketing-cookies for at se denne video.

 

 

Ved et studie på tre måneder er der indikationer på, at det økologisk mælkesyregærede rødkløverekstrakt kan stoppe knogleafkalkning og derfor har en positiv effekt på knogleskørhed, som er en sygdom mange kvinder i netop overgangsalderen begynder at udvikle. I Danmark er det estimeret, at 41% af kvinder over 50 år udvikler osteoporose (knogleskørhed).

Overgangsalderen rammer kvinder i 40-55 års alderen og er for hovedparten af kvinderne forbundet med betydelige gener som hedeture, nattesved, søvnløshed, afkalkning af knoglerne og hjertebanken. Generne skyldes faldende østrogenproduktion, og tidligere var det almindeligt at behandle med østrogenpræparater baseret estradiol. Rødkløveren indeholder phytoøstrogener, østrogen-lignende stoffer der kan afhjælpe faldet i østrogen efter overgangsalderen.

Produktet er allerede i dag på hylderne i diverse helsekostbutikker, men dette projekt vil lave yderligere undersøgelser af rødkløverekstraktets virkninger, og der skal arbejdes på at forædle rødkløverplanten, ligesom også behandlingsprocessen skal gennemgås for at se, om der kan laves en mere skånsom opkoncentrering af ekstraktet, så flere af de vigtige stoffer og vitaminer kan bibeholdes helt til slutproduktet. Dette for at det bliver mere koncentreret, og forbrugeren kan nøjes med at indtage en mindre mængde.

Per Bendix Jeppesen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital er ansvarlig for patientforsøg, og Sygehus Vendsyssel vil være særligt behjælpelige ang. forsøg omkring knogleskørhed. Lars Porskjær Christensen fra Syddansk Universitet vil bidrage til forskningsdelen med analyser i forhold til biotilgængeligheden af isoflavoner samt koncentrering af ekstraktet.

Markedet for rødkløverekstraktet er allerede relativt stort i Danmark, da der ikke er noget alternativ til behandling af overgangsalderen, og markedsmulighederne vil naturligvis blive udvidet betydeligt, hvis det endeligt kan bevises, at rødkløver ikke kun har en effekt på gener ved overgangsalderen, men også har en effekt på knogleskørhed.

I første omgang er Danmark og Tyskland de lande, der vil være fokus på, men lande som Italien, Island, Taiwan, Hongkong m.fl. har allerede vist interesse for produktet. De andre nordiske lande samt USA og Australien er også lande, som man i fremtiden ønsker at indtage, ligesom Kina, som i forvejen har tradition for at benytte planteekstrakt i deres behandlingsregi, også er et marked af interesse for fremtiden. Projektet præsenteres på European Food Venture Forum for at finde samarbejdspartnere til eksportmarkederne.

Læs artiklen: "Kogte indvendigt i 2 år" fra Magasinet Udforsk, 2. halvår 2014

Kontakt

Herrens Mark

Michael Mohr Jensen
Adm. direktør

www.herrens-mark.dk

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?