• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Løsning Maskinfabrik
  • Du er her:
  • Cases

Til kamp mod madspild

Accepter marketing-cookies for at se denne video.

 

 

Madspild er en af de største udfordringer for professionelle køkkener i Danmark, og der eksisterer mange gode grunde til at arbejde for mindre madspild. Blandt andet kan det reducere udgifter i forbindelse med indkøb og affaldsbehandling, men samtidig er det med til at støtte op om en bæredygtig profil og skåne miljøet. I særdeleshed eksisterer der et stort madspild i forbindelse med buffetserveringer i kantiner, konferencecentre, restauranter og lignende steder, og det årlige madspild i Danmark estimeres til at være i omegnen af 575 mio. kr., hvor det største spild sker i fødevareindustrien. 

Løsning Maskinfabrik A/S ønsker at udvikle og introducere et produkt, der har til formål at reducere madspild samt højne fødevaresikkerheden og hygiejnen i forbindelse med buffetserveringer, hvor typisk fem-10% af det serverede kødpålæg destrueres på grund af temperatursvingninger og uhensigtsmæssig håndtering. Samtidig vil produktet reducere brugerens udgifter, da madspildet mindskes. Foruden de førnævnte fordele forventes projektet at medføre øget beskæftigelse i Løsning de kommende år. Med dette projekt indtræder Løsning Maskinfabrik A/S på et nyt marked, der er med til at sikre virksomhedens produkt- og forretningsudvikling, og det er hensigten, at Løsning Maskinfabrik A/S vil supplere de etablerede salgskanaler med yderligere produkter i de efterfølgende år.

Med midlerne fra Differentieringspuljen vil Løsning Maskinfabrik A/S udvikle produktet yderligere samt fremstille en prototype med henblik på test i samarbejde med andre partnere. Selve udviklingen og produktionen varetager Løsning Maskinfabrik A/S kombineret med tilkøb af kompetencer i form af specialiseret ingeniørrådgivning, mens Vingsted Hotel & Konferencecenter og Nupark Innovation, som fremtidige brugere af produktet, vil deltage i behovsafdækning samt test af prototypen. Denne proces skal være med til at sikre, at der skabes en værdi for både brugere og producent.

Løsning Maskinfabrik A/S blev grundlagt i 1979 af Jørgen Poulsen, som også i dag fungerer som leder og hovedaktionær. Virksomheden er underleverandør med speciale i fremstilling af maskindele til specialmaskiner, fødevareanlæg, transportanlæg, dele og hele komponenter til offshore- og vindindustrien, reservedele og produkter i både enkeltstyks, små- og store serier, hvor kvaliteten og overholdelse af leveringstermin er det væsentlige. Løsning Maskinfabrik A/S beskæftiger i dag 15 ”fagligt velklædte” medarbejdere, der er et af firmaets væsentlige aktive.

Kontakt

Løsning Maskinfabrik A/S

Henrik Møller Poulsen
Salg

hmp@lomas.dk
Tel.: +45 2073 2263

www.lomas.dk

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?