• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Møllerup Gods
  • Du er her:
  • Cases

Anvendelse af industrihampens restprodukt som fødevare

Accepter marketing-cookies for at se denne video.

 

 

Dyrkning af industrihamp bliver i disse dage mere og mere udbredt i Danmark. Industrihampens anvendelse er dog hovedsageligt kendt for at være isolering og tekstil, hvor det er meget lidt af planten, der udnyttes, og mange af plantens gode og sunde egenskaber bliver slet ikke udnyttet til fulde.

Med støtte fra Future Food Innovation er Møllerup Brands A/S under Møllerup Gods i samarbejde med en lang række partnere i gang med at undersøge, hvilke dele af restproduktet der er interessante, og hvordan de kan indgå i fødevareproduktionen, så de gode egenskaber og ernæringsmæssige gevinster bibeholdes.

Projektet vil undersøge anvendelsen af hamp i en lang række forskelligartede fødevareprodukter som fx mel, brød, kager, müsli, chokolade, pesto, sennep, frostprodukter, kødprodukter, smoothie, øl mv. Fødevareprodukterne afspejler projektets mange og lige så forskelligartede samarbejdspartnere.

Udover fødevareproducenter af forskellige slags er der også oprettet samarbejde med videninstitutionerne Erhvervsakademi Aarhus og DTU for at få adgang til specialister inden for relevante områder.

Dette projekts udfordring spås at blive begrebet novel food, som kræver, at man kan bevise, at det tidligere har været brugt som fødevare, for at det kan godkendes som fødevare i dag. Kan dette ikke umiddelbart påvises, kræves der en længere og ofte dyr godkendelsesproces.

Ved at finde nye anvendelsesmuligheder af industrihampens restprodukt øges merværdien heraf, ligesom der vil ske en reducering af ressourcespildet og ligeledes en reducering af både det ernæringsmæssige og økonomiske tab, som forekommer i dag. Projektet vil stræbe efter en optimal udnyttelse af et nærringsrigt naturprodukt. 

Kontakt

Møllerup Gods

Henrik Rendbøll
Tlf. 50 92 63 20

www.moellerupgods.dk

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?