• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Nordisk Tang
  • Du er her:
  • Cases

Nordisk Tang rykker fra Danmark til Berlin

Nordisk Tang har fået støtte fra Future Food Innovation til udviklingen af nye tangprodukter. Produkterne må siges at have taget markedet med storm, eftersom de allerede har lukket en aftale med en stor dansk sushikæde og er rykket ind på det tyske marked med et af produkterne.

Nordisk Tang er en opstartsvirksomhed i rivende udvikling. Virksomheden er en fusion af to små, østjyske virksomheder, nemlig Nordisk Tang og Endelave Seaweed, som nærmest har skabt magi i fællesskab. Virksomheden har allerede modtaget flere priser, bl.a. årets iværksætter for Bedste Fysiske Produkt og ”thumbs up”-prisen, begge i forbindelse med Business Region Aarhus’ IVÆRKSÆTTERPRIS 2015. Ligeledes har de været udvalgt til Ugens Iværksætter hos Liberal Alliance i 2015.

Den nordiske tang har ikke tidligere i Danmark været godkendt som fødevare, hvorfor Nordisk Tang igennem et tidligere samarbejde med Aarhus Universitet har fået godkendt den nordiske tang. Aarhus Universitet foretog en risikoanalyse af tangen, hvis resultater viste tangens mange sundhedsfremmende egenskaber.

Future Food Innovation har støttet Nordisk Tang med midler i udviklingen af nye tangprodukter. Nordisk Tang blev matchet op med Teknologisk Institut og ISI Food Protection med henblik på at udvikle en tangpesto samt fermenteringsprodukter.

Ifølge Kristian Ottesen, CEO ved Nordisk Tang, er det især Future Food Innovations facilitering af de rigtige kontakter og samarbejdspartnere, som har skabt stor værdi for virksomheden:

- I Future Food Innovation er de virkelig gode til at skabe netværk og sætte folk sammen, som ellers ikke var fundet sammen. Vi laver en masse tværgående samarbejder, som er kommet i stand igennem Future Food Innovation blandt andet med Møllerup Gods og så samarbejdet med Teknologisk Institut og ISI Food Protection.

Tangpestoen må siges at have taget markedet med storm, eftersom Nordisk Tang allerede er rykket udenlands ind på det tyske marked. Produktet findes allerede på hylderne i den store økologikæde Bio Company’s butikker i Berlin.

- Vi har været first-movers med vores tangpesto i Danmark, hvor vi er vokset med raketfart det sidste halve år. Derfor er vi klar til at gå ud over landets grænser. Når de kan spise tang i Grenå, kan de også i Berlin, fortæller indehaver Heine Max Olesen.

Derudover må samarbejdet med ISI Food Protection også siges at være en succes, da det har medført, at Nordisk Tang har lukket en aftale med en stor dansk sushikæde.

- Vi har lavet nogle nye produkter baseret på fermentering med mælkesyrebakterier, som gør, at vi kan komme ind og levere tang til en stor dansk sushikæde, hvilket er er en kæmpe blåstempling af dansk tang, udtaler CEO Kristian Ottesen.

Nordisk Tang er allerede ved at have udviklet et større produktsortiment bestående af pestoer, salt, mel og lignende, som hovedsageligt er målrettet specialbutikker.

I et større perspektiv forventes det, at projektet med Nordisk Tang vil skabe en generel øget opmærksomhed på tang som en ny, sund og funktionel fødevare, samt at flere vil få øjnene op for tang som en ny forretningsmulighed, om det så er i forbindelse med dyrkning, produktion eller forarbejdning. 

Kontakt

Nordisk Tang
www.nordisktang.dk

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2981 5351
Mail: aph@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?