Nordisk Tang har fået støtte fra Future Food Innovation til udviklingen af nye tangprodukter. Produkterne må siges at have taget markedet med storm, eftersom de allerede har lukket en aftale med en stor dansk sushikæde og er rykket ind på det tyske marked med et af produkterne.
Nordisk Tang er en opstartsvirksomhed i rivende udvikling. Virksomheden er en fusion af to små, østjyske virksomheder, nemlig Nordisk Tang og Endelave Seaweed, som nærmest har skabt magi i fællesskab. Virksomheden har allerede modtaget flere priser, bl.a. årets iværksætter for Bedste Fysiske Produkt og ”thumbs up”-prisen, begge i forbindelse med Business Region Aarhus’ IVÆRKSÆTTERPRIS 2015. Ligeledes har de været udvalgt til Ugens Iværksætter hos Liberal Alliance i 2015.
Den nordiske tang har ikke tidligere i Danmark været godkendt som fødevare, hvorfor Nordisk Tang igennem et tidligere samarbejde med Aarhus Universitet har fået godkendt den nordiske tang. Aarhus Universitet foretog en risikoanalyse af tangen, hvis resultater viste tangens mange sundhedsfremmende egenskaber.
Future Food Innovation har støttet Nordisk Tang med midler i udviklingen af nye tangprodukter. Nordisk Tang blev matchet op med Teknologisk Institut og ISI Food Protection med henblik på at udvikle en tangpesto samt fermenteringsprodukter.
Ifølge Kristian Ottesen, CEO ved Nordisk Tang, er det især Future Food Innovations facilitering af de rigtige kontakter og samarbejdspartnere, som har skabt stor værdi for virksomheden:
- I Future Food Innovation er de virkelig gode til at skabe netværk og sætte folk sammen, som ellers ikke var fundet sammen. Vi laver en masse tværgående samarbejder, som er kommet i stand igennem Future Food Innovation blandt andet med Møllerup Gods og så samarbejdet med Teknologisk Institut og ISI Food Protection.
Tangpestoen må siges at have taget markedet med storm, eftersom Nordisk Tang allerede er rykket udenlands ind på det tyske marked. Produktet findes allerede på hylderne i den store økologikæde Bio Company’s butikker i Berlin.
- Vi har været first-movers med vores tangpesto i Danmark, hvor vi er vokset med raketfart det sidste halve år. Derfor er vi klar til at gå ud over landets grænser. Når de kan spise tang i Grenå, kan de også i Berlin, fortæller indehaver Heine Max Olesen.
Derudover må samarbejdet med ISI Food Protection også siges at være en succes, da det har medført, at Nordisk Tang har lukket en aftale med en stor dansk sushikæde.
- Vi har lavet nogle nye produkter baseret på fermentering med mælkesyrebakterier, som gør, at vi kan komme ind og levere tang til en stor dansk sushikæde, hvilket er er en kæmpe blåstempling af dansk tang, udtaler CEO Kristian Ottesen.
Nordisk Tang er allerede ved at have udviklet et større produktsortiment bestående af pestoer, salt, mel og lignende, som hovedsageligt er målrettet specialbutikker.
I et større perspektiv forventes det, at projektet med Nordisk Tang vil skabe en generel øget opmærksomhed på tang som en ny, sund og funktionel fødevare, samt at flere vil få øjnene op for tang som en ny forretningsmulighed, om det så er i forbindelse med dyrkning, produktion eller forarbejdning.
Nordisk Tang
www.nordisktang.dk