• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Slagter Zacho
  • Du er her:
  • Cases

Sporing af hagl i vildtkød til detailhandlen

I kølediskene i detailhandlen er der ikke meget vildtkød at finde pga. de strenge krav, der er til fødevaresikkerheden i detailvarer - krav, der er svære at leve op til, når det drejer sig om vildtkød. Det største problem er, at vildtkød ofte indeholder hagl, som kan forårsage tandskaber hos forbrugeren.

Med støtte fra Future Food Innovation ønskes der med dette projekt at gøre et sortiment, der er testet og afprøvet af Østjyskvildt, klar, så det kan leve op til de krav, der er til produkter i detailhandlen. Projektet vil gøre vildtkød uden hagl tilgængeligt i den danske detailhandel, og løsningen forventes at være et sporingssystem af forskellige hagltyper, der kan sikre, at fuglevildt som det første vil kunne komme ud i detailsalg.

Udover støtte fra Future Food Innovation samarbejder projektet med Scanvægt og Teknologisk institut, som har de teknologiske løsninger i forhold til scanning og metaldetektorer. Derudover vil vildtprodukterne blive testet i Inco-butikken i København.

Slagter Zacho vil starte vildtslagteriet i Mariager, hvor arbejdet med fødevaresikkerhed, sporbarhed og mærkning vil udfolde sig i samarbejde med Scanvægt og Teknologisk Institut. Desuden vil Slagter Zacho arbejde på forskellige udskæringer, som kan være attraktive for forbrugeren, og som kan bruges i forskellige sammenhænge - fx det hurtige måltid, delikatesser og almindelige måltidsløsninger.

Slagter Zacho har i forbindelse med projektet været i kontakt med Djursland Kronvildtlaug, Syddjurs Erhverv og Landmad.dk, som alle har interesse i at udbrede vildtkød til detail. Derfor er det også planen, at vildtslagteriet med tiden flyttes længere østpå, så slagteriet ligger tæt på Kronvildtlaugets jagtmarker.

Kontakt

Slagter Zacho

René Zacho
slagterzacho@gmail.com

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?