• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Soy4you
  • Du er her:
  • Cases

Et proteinrigt, fiberrigt og innovativt alternativ til kød

Accepter marketing-cookies for at se denne video.

 

 

Projektet har været et samarbejde mellem Agger Foods A/S, Effectlab og Future Food Innovation.

Soy4yous første produkt er et naturligt 100% vegetabilsk alternativ til hakket kød. Det fås både i lys og en mørk udgave. Det er et produkt, der er lavet af sojabønner, og som i madlavningen kan erstatte hakket kød. Det har samme struktur som traditionelt kød og smager mindst lige så godt, samtidig med at det dækker langt flere behov end de traditionelle animalske produkter i form af højere protein- og fiberindhold. Blandt mange andre retter kan der fx med de teksturerede soyaprodukter laves spaghetti bolognese eller frikadeller med persillesovs, som mindst er på højde med de tilsvarende kødprodukter.

Soy4you vil med fire-fem ansatte og Poul Agger i spidsen selv stå for færdigudvikling, produktion, markedsføring og salg af disse helt nye innovative produkter. Salgskanalerne forestilles at være Food Service og dagligvarehandelen. Soy4you er et projekt med stort eksportpotentiale. I starten vil der primært være fokus på det skandinaviske marked, senere resten af det europæiske marked og på sigt en række andre lande. Projektet har nu også søgt midler hos Markedsmodningsfonden til netop at komme ind på eksportmarkeder.

Soyabaserede produkter vil i modsætning til de traditionelle kødprodukter blandt andet globalt kunne mætte flere mennesker, bruge mindre af de knappe ressourcer som vand og dyrkbare arealer, understøtte den aktuelle sundhedsdagsorden omkring minimering af hjertekarsygdomme samt markant bidrage til minimering af den globale opvarmning.

Future Food Innovation har hjulpet med kontakt til forskere, hvorigennem Soy4you har fået støtte fra Sundhedsvisionen til at få videnskabelig litteraturgennemgang af relevante forskningsresultater i forhold til bæredygtighed, funktionelle egenskaber og human sundhed.

I 2008 viste et projektsamarbejde mellem Naturli’ Foods A/S, Aarhus Universitet og Dansk Landbrugsrådgivning/Landscenteret Økologi, at det er muligt at dyrke sojabønner i Danmark. Dette er dog et område, hvor der fortsat er plads til udvikling.

Nemt, sundt og lækkert
- sig ja til en kødfri dag

Kontakt

Soy4you

Poul Agger
Ejer, Agger Foods

www.soy4you.dk

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?