• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Tidligere projekter
  • Case videoer


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / Tidligere projekter
  • / Wittrup Seafood
  • Du er her:
  • Cases

Vækst i Limfjordsområdet via linedyrkede muslinger

Wittrup Seafood A/S blev grundlagt i 1989 af brødrene Stig og Rasmus Wittrup og er i dag placeret for enden af Horsens havn. Virksomheden er en af Danmarks største leverandører af ferske muslinger og producerer årligt omkring 4.000 tons, hvoraf størstedelen eksporteres til detailkæder i Europa, mens resten sælges til danske fiskehandlere og restauranter.

Wittrup Seafood A/S muslinger er MSC certificerede. Dvs. fiskeriet er bæredygtigt og foregår med de mest skånsomme metoder, så havbunden og miljøet belastes mindst muligt.

Wittrup Seafood A/S ønsker at skabe vækst i Limfjordsområdet igennem fornyet opmærksomhed på linedyrkede muslinger ved at forarbejde de ferske muslinger til frosne convenience produkter, der kan afsættes hele året rundt. Differentieringspuljen har tidligere støttet Wittrup Seafood A/S med henblik på at klarlægge potentialet for sådanne produkter i samarbejde med lokale distributører, og undersøgelsen har påvist et større markedspotentiale i Sydeuropa end først antaget. 

Hovedsageligt kommer lignende produkter i dag fra Chile, men undersøgelsen har vist, at der efterspørges et nordisk økologisk alternativ, som dog ikke må overstige prisen på de chilenske produkter væsentligt. Dette faktum har stillet Wittrup Seafood A/S over for to centrale udfordringer, nemlig at opnå et økologicertifikat samt udvikle en automatiseret produktionslinje, der kan håndtere de skrøbelige linemuslinger, idet knækkede skaller i de færdige indpakninger ikke accepteres.

Wittrup Seafood A/S har dog fundet kompetente og interesserede partnere til projektet, der omfatter Teknologisk Institut, Multivac, KVJ A/S og Isis Food Protection ApS. Disse partnere skal blandt andet bidrage med sparring og viden i forbindelse med udarbejdelsen af produktionslinjen, indpakningen og lignende.

Hovedformålet med hele projektet er, at Wittrup Seafood A/S får opstillet et testanlæg, så man kan afprøve en produktion og efterfølgende teste de frosne convenience produkter på udvalgte markeder i samarbejde med distributører. Det antages, at der på sigt vil blive skabt omkring 30-40 arbejdspladser i Limfjordsområdet og Horsens, primært bestående af fiskere og opdrættere.

Kontakt

Wittrup Seafood A/S

Rasmus Wittrup
Ejer og Direktør

www.wittrup-seafood.dk

 

Hent casen som pdf her

 

Tilbage

Menu

  • Tidligere projekter
    • Nordisk Tang
    • Honning og voks
    • Aurion
    • Hanegal A/S
    • Ausumgaard
    • GreenJoy
    • Slagter Zacho
    • Pizzaflex Development
    • Møllerup Gods
    • Aquapri Denmark
    • Aquapri Denmark - sporbarhed
    • ASIROS
    • Dansk And
    • DinnerdeLuxe
    • Genoskan
    • Hedens Blå Guld
    • Herrens Mark
    • Juice4You
    • KMC
    • KROMA
    • Løsning Maskinfabrik
    • Mad og folk
    • Moesgaard Meat
    • Ressourceoptimering i kølekæden
    • Snack Group
    • Soy4you
    • StockonDeals
    • Wittrup Seafood
    • Woodshade
    • Aarhus Universitetshospital
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?