Wittrup Seafood A/S blev grundlagt i 1989 af brødrene Stig og Rasmus Wittrup og er i dag placeret for enden af Horsens havn. Virksomheden er en af Danmarks største leverandører af ferske muslinger og producerer årligt omkring 4.000 tons, hvoraf størstedelen eksporteres til detailkæder i Europa, mens resten sælges til danske fiskehandlere og restauranter.
Wittrup Seafood A/S muslinger er MSC certificerede. Dvs. fiskeriet er bæredygtigt og foregår med de mest skånsomme metoder, så havbunden og miljøet belastes mindst muligt.
Wittrup Seafood A/S ønsker at skabe vækst i Limfjordsområdet igennem fornyet opmærksomhed på linedyrkede muslinger ved at forarbejde de ferske muslinger til frosne convenience produkter, der kan afsættes hele året rundt. Differentieringspuljen har tidligere støttet Wittrup Seafood A/S med henblik på at klarlægge potentialet for sådanne produkter i samarbejde med lokale distributører, og undersøgelsen har påvist et større markedspotentiale i Sydeuropa end først antaget.
Hovedsageligt kommer lignende produkter i dag fra Chile, men undersøgelsen har vist, at der efterspørges et nordisk økologisk alternativ, som dog ikke må overstige prisen på de chilenske produkter væsentligt. Dette faktum har stillet Wittrup Seafood A/S over for to centrale udfordringer, nemlig at opnå et økologicertifikat samt udvikle en automatiseret produktionslinje, der kan håndtere de skrøbelige linemuslinger, idet knækkede skaller i de færdige indpakninger ikke accepteres.
Wittrup Seafood A/S har dog fundet kompetente og interesserede partnere til projektet, der omfatter Teknologisk Institut, Multivac, KVJ A/S og Isis Food Protection ApS. Disse partnere skal blandt andet bidrage med sparring og viden i forbindelse med udarbejdelsen af produktionslinjen, indpakningen og lignende.
Hovedformålet med hele projektet er, at Wittrup Seafood A/S får opstillet et testanlæg, så man kan afprøve en produktion og efterfølgende teste de frosne convenience produkter på udvalgte markeder i samarbejde med distributører. Det antages, at der på sigt vil blive skabt omkring 30-40 arbejdspladser i Limfjordsområdet og Horsens, primært bestående af fiskere og opdrættere.
Wittrup Seafood A/S
Rasmus Wittrup
Ejer og Direktør