• Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg
Agro Business Park
  • Forside
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI
  • Log ind
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Kontakt
  • Søg puljen
  • Cases
  • Aktiviteter
  • Nyheder
  • Om FFBI


  • Du er her:
  • Forside
  • / Cases
  • / WY Distillery
  • Du er her:
  • Cases

WY Distillery er klar til at disrupte den traditionelle opfattelse af whisky

Hvorfor skal whisky lagre mange år på et egetræsfad for at få den rette smagsmæssige kvalitet?

Denne undren var udgangspunktet for virksomheden WY Distillery, grundlagt af serieiværksætteren Søren Kavin, da han ansøgte Development-puljen ved Future Food Innovation. Søren ønskede i et samarbejde med Brænderiet Enghaven, Artlinco og Aarhus Universitet, afdelingen for Bioteknologi samt Kemi og fødevareteknologi at udvikle en ny og innovativ metode til at modne lagret alkohol, med fokus på whisky. 

Fra idéen opstod tilbage i 2015, har Søren lavet et utal af små forsøg med fokus på at finde den rette smag. Med Future Food Innovation-projektet blev det muligt at få værdifuld sparring og samarbejde med forskere og andre virksomheder, omkring produktudviklingen.

- Det samarbejde, vi har fået etableret i projektet under Future Food Innovation, har været afgørende for, at vi nu har udviklet den konkrete metode til at ”modne” vores alkohol hurtigere. Fra at have uanede mængder af faktorer, der kunne indvirke på smagen, har vi fået det indskærpet til den konkrete proces for udviklingen af rådestillatet. Vi har simpelthen fået elimineret fejlkilderne således, at vi har de rette elementer og den rigtige rækkefølge for processen helt på plads, fortæller Søren Kavin, stifter af WY Distillery og whisky-entusiast.

I dag står han med metoden til at modne alkohollen hurtigere. En metode, der blandt andet består af at benytte ultralyd i alkohol, hvori der er træ fra amerikanske burbonwhiskyfade. Ultralydens meget høje frekvens gør, at smagsstoffer fra egetræet meget hurtigt integrerer sig med alkoholen. En proces, der uden ultralyd tager flere år, men med ultralyd kun minutter eller timer.

Derudover er der udviklet et forbrugerkoncept, der forbinder forbrugernes smagspræferencer med produkterne. Igennem det grafiske design på flaskerne understøttes et ønske om at kunne identificere hver flaske med et særligt nummer, der anslår flaskens indhold og smag. Et element, som Søren forudser, kan have stor interesse for de whiskyinteresserede. 

Med en vision om at eliminere alder som kvalitetsbetegnelse for lagret alkohol og udtrykket ‘We can’t call it whisky but that dosen’t mean it’s not’ ser WY Distillery frem til snart at have de første flasker klar af deres produkt Ultrasonic Single Malt.

 

 

 

Download som PDF

Menu

  • Tidligere projekter
  • Case videoer

Future Food & Bioresource Innovation har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv

Future Food & Bioresource Innovation

v/Food & Bio Cluster Denmark

Aarhus

Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

Viborg

Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele


Tlf.: 2534 1833
Mail: klk@foodbiocluster.dk

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. 

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bekræfter du at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.

Tilmeld nyhedsmail

Få vores nyhedsmail med nyt om puljen, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation.

Future Food Innovation

Tak for din tilmelding. Du er nu tilmeldt Future Food & Bioresource Innovations nyhedsmail.


Når du klikker på ”Tilmeld nyhedsbrev”, siger du samtidig ja til at modtage vores nyhedsmail med nyt om åbne puljer, projekter, events mv. i regi af Future Food & Bioresource Innovation. Du bekræfter desuden at have læst og accepteret vores betingelser for udsendelse af nyhedsbreve. Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at klikke på afmeld-linket, der er nederst i hver nyhedsmail.
Tilmeld nyhedsmail

Log ind

Log ind

Hjælp: Glemt adgangskode?