3. juni 2019
Penge i lommen, en plads på butikshylden og et mentorforløb. Iværksætterens drøm kan blive til virkelighed takket være Coop Crowdfunding, Agro Business Park og to fødevareinitiativer.
Virksomheden Blid, der producerer fermenterede drikke, fik som resultat af projektet en plads på hylderne i 10 udvalgte Irma-butikker i Købehavnsområdet (Foto: Blid)
PRESSEMEDDELELSE
Foulum den 3. juni 2019
Har du et bud på morgendagens sunde og/eller bæredygtige fødevarer?
Et nyt landdækkende forløb under navnet Coop Inkubator giver 10 heldige virksomheder muligheden for et unikt mentorforløb og en kampagne på Coop Crowdfundings hjemmeside. Initiativet er et samarbejde mellem Coop Crowdfunding, Agro Business Park A/S, CPH-Food og Future Food Innovation. Alle virksomheder, som arbejder med sunde og/eller bæredygtige fødevarer, kan ansøge om at deltage.
5.000, 10.000, 1,3 millioner danske kroner. Mulighederne er mange, når det kommer til crowdfunding. Det tidligere projekt ved Coop Crowdfunding, Fejø Frugt, fik indsamlet 1,3 millioner kroner gennem mindre beløb fra almindelige danskere, som troede på projektet.
For Luise Falhof, som er ejer af virksomheden Blid og tidligere deltager i et forløb ved Coop Crowdfunding, har det betydet meget mere end kroner og ører:
- Vi har fået rigtig meget ud af at være med. Det har selvfølgelig både været de penge vi fik ind, men næsten vigtigere er al den omtale og de kontakter, som vi har fået via projektet. Samlet set har det genereret fem medieomtaler i store danske medier, hvor en af dem har ført til tre større kunder.
For iværksættere og mindre virksomheder er det en udfordring at få hul igennem til detailhandlen.
- Vi oplever ofte, at iværksættere og små virksomheder har svært ved at komme ind i detailhandlen, fordi de ikke passer ind i de systemer og mængder, som kæderne kører med. Med det her forløb ønsker vi netop at hjælpe iværksættere og mindre virksomhederne, der producerer sunde og/eller bæredygtige fødevarer frem til deres første salg, fortæller Kathrine Vejgaard Stage, Food Team Leader, Agro Business Park.
Dette initiativ åbner den tunge detaildør, men vigtigst af alt får deltagerne værdifuld viden, der klæder dem bedre på til at få deres produkt klar til markedet. Derudover får de en direkte adgang til de forbrugere, som ønsker at støtte dem, og de får konkret feedback på deres produkt. Ifølge Nicolai Jæpelt, ansvarlig for Coop Crowdfunding, er rådgivningen fra eksperter og feedbacken fra Coop Crowdfundings brugere mindst lige så afgørende:
- Vores erfaring er, at virksomhederne får rigtig meget ud af et crowdfunding-forløb. Det at lave et crowdfunding-projekt er på mange måder en kondensering af de udfordringer, de eller møder i deres virke. De bliver klogere på deres produkt, pris og forretning – samtidig med at de får mulighed for at møde og engagere forbrugeren på et tidligere stadie. Derudover styrker de fortællingen om deres brand og bliver skarpere på, hvorfor de er relevante, og hvordan de kommunikerer.
Deltagerne får gennem et crowdfunding-projekt også adgang til alle, der har bidraget til deres projekt, og som potentielt kan blive vigtige ambassadører for deres virksomhed på den videre rejse. Et værdifuldt element ifølge Luise Falhof:
- Vi har fået gode input fra dem, som har støttet vores projekt både i forhold til produkterne og med forslag til nye salgssteder. Det er fedt at have muligheden for at komme i dialog med så bredt et udsnit af kundemålgruppen.
Ud fra ansøgningerne udvælges 10 virksomheder til forløbet, som løber af stablen i oktober 2019 og kører henover efteråret. Allerede til foråret i 2020 vil nye produkter fra forløbet sandsynligvis være at finde på Coop.dk/mad og i udvalgte Coop-butikker.
DET ER IKKE LÆNGERE MULIGT AT ANSØGE COOP INKUBATOR, DA DEADLINE FOR ANSØGNINGER VAR 13. SEPTEMBER 2019.
- - -
Agro Business Park er omdrejningspunkt for iværksætteri og idéudvikling inden for fødevarer og bioøkonomi – både for den enkelte iværksætter og etablerede virksomheder. Vi hjælper vores kunder med at accelerere idéer og bringe dem videre til næste niveau. Det gør vi gennem tæt, individuel vejledning med fokus på iværksætteri, innovationsprocesser, netværk, funding og forretningsudvikling. Læs mere på www.agropark.dk
Future Food Innovation, der er forankret i Agro Business Park, tilbyder vejledning, matchmaking og økonomisk støtte, fx i form af innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner samt vækstforløb. Initiativet er finansieret af Region Midtjylland og EUs Regionalfond samt privat medfinansiering fra de deltagende virksomheder.
Bag Future Food Innovation står et konsortium bestående af seks parter, som er førende inden for fødevareinnovation i Danmark: Agro Business Park, Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet, VIFU, Teknologisk Institut, Danish Food Cluster og Væksthus Midtjylland. Læs mere på www.futurefoodinnovation.dk
CPH-Food tilbyder små og mellemstore fødevarevirksomheder i Region Sjælland at samarbejde med DTU eller Københavns Universitet. Projektet har til formål at øge innovationsgraden og at udvikle konkrete løsninger for fødevarevirksomheder i Region Sjælland, og er støttet af EUs Regionaludviklingsfond og Region Sjælland. Det løber frem til maj 2021 og drives af partnerkredsen DTU, Københavns Universitet, Agro Business Park, Spring Nordic ApS og Danish Food Cluster. Læs mere på www.cph-food.dk
Kathrine Lykke Kirk, projektkoordinator, Agro Business Park A/S, klk@agropark.dk, +45 2534 1833
Landsdækkende initiativ: Funding fra folkemassen til fødevareiværksætteren
/Default.aspx?ID=8092&newsid=2550&Action=1¤tPage=1&M=NewsV2&PID=31800
https://www.ffbi.dk/Files/Images/Nyheder/CoopInkubator_940x520px.png