1. marts 2021
The Organic Crave Company vil udvikle to nye komponenter, en økologisk og sukkerfri binder og en crunch, der skal skabe utallige muligheder for at skabe nye snacks til diabetikere og andre, der vælger sukkerfrit.
Det skal knase på den helt rigtige måde, når man tager en bid af en økologisk og sukkerfri chokoladebar. Det skal smage rigtigt. Det skal dufte rigtigt. Og det skal helst ligne noget, vi kender.
Derfor er det ikke bare lige til at skabe sukkerfri løsninger, der samtidig også skal være økologiske.
Men det er ikke desto mindre den udfordring, som virksomheden The Organic Crave Company ApS har kastet sig over i tæt samarbejde med Teknologisk Institut og en dansk chokoladeproducent.
The Organic Crave Company er ved at udvikle to elementer til fremtidens snackprodukter: en binder og en højprotein crunch. Begge sukkerfrie og økologiske. Elementerne skal kunne kombineres og modificeres, så de hver for sig, sammen eller tilsat andre ingredienser, kan give uanede muligheder inden for udviklingen af økologiske og sukkerfrie produkter.
”Vi vil skabe helt nye byggeklodser, der kan sættes sammen på et utal af måder både med hinanden og med andre elementer,” siger Rafael De Souza Andersen, der er en af de tre ejere i The Organic Crave Company.
”Vi har sat en lang række dogmer for os selv, og det gør det rimelig udfordrende. Eksempelvis skal de to elementer være veganske, sukkerfri, økologiske og være rige på protein. Det kan man sagtens gøre – men det skulle helst ikke ende med at smage af ærter. Der er enormt meget psykologi i fødevarer, og det gør det udfordrende og spændende at arbejde med,” forklarer Rafael De Souza Andersen
The Organic Crave Company har valgt at kaste sig over et marked, der indtil nu er ganske uudforsket.
”Kombinationen af det sukkerfri og det økologiske er et marked, hvor der lige nu ikke findes andre spillere, og det er et marked med stort potentiale. Vi vil gerne give diabetikerne mulighed for at vælge økologisk. Samtidig er der også mange andre, der vælger de sukkerfri og sukkerfattige produkter til, selv om de ikke har diabetes,” fortæller Rafael De Souza Andersen.
De nye produkter er ikke tænkt som helseprodukter, men som snacks og mellemmåltider. Derfor er det den samlede smagsoplevelse, der er i fokus, når de nye elementer skal udvikles – og siden når de færdige produkter skal skabes.
”Vi vil løfte innovationen på området, og vi håber, vi bliver svære at fange. Derfor forventer vi også, at vi kan blive en definerende faktor på området,” siger han.
Projektet er støttet af Future Food & Bioresource Innovation, og det er herigennem, at samarbejdet med Teknologisk Institut og den danske chokoladefabrikant er blevet til.
”Teknologisk Institut kommer med en enorm ekspertviden, som det ville tage os 20 år at opnå, og som vi ikke ville have råd til at købe os til. Og chokoladefabrikanten er som en åben linje til virkeligheden,” siger Rafael De Souza Andersen om samarbejdet og deltagelsen i Future Food & Bioresource Innovation.
”FFBI gør også en stor forskel for os i forhold til finansieringen af vores projekt. Det gør, at vi ikke bliver nødt til at sælge ejerandele eller tage store, dyre lån for at kunne skabe innovation,” slutter han.
Future Food & Bioresource Innovation drives af Food & Bio Cluster Denmark og er godkendt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og finansieret af EU’s Regionalfondsmidler.
Nye elementer skal skabe uanede muligheder for økologiske mellemmåltider til diabetikere
/Default.aspx?ID=8092&newsid=2803&Action=1¤tPage=1&M=NewsV2&PID=31800
https://www.ffbi.dk/Files/Images/FFBI-sliderfotos/Overordnet-Session-20203421_2.jpg